ALEXANDER HEEREN IS…

Ik ben een vrij open en eerlijk mens die niet snel een blad voor de mond neemt.
Sociaal en maatschappelijk betrokken, zorgzaam en vol fantasie. Een dromer met ideeën, waardoor ik eigenlijk alles wat men bij mij neerlegt wel kan oplossen, vormgeven of mooier/beter maken. Aan de ene kant ondernemend en sociaal van aard, maar aan de andere kant kan ik ook een heerlijke luie einzelgänger zijn.

Ik geloof sterk in het gegeven dat je met jouw talenten andere mensen verder kunt helpen. Dat je dingen niet alleen voor eigen gewin moet doen en geld verdienen niet het belangrijkste is in het leven. Hoewel ik er ook niet van houd als mensen voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten. Hard werk en creatieve inbreng moet beloond worden, maar dan verdien jij als klant ook het beste wat ik geven kan.
Ik houd ook van wederzijds vertrouwen, in het sámen dingen opbouwen en beter maken. In af en toe de lijntjes laten vieren en dingen laten ontstaan. Een 9 tot 5 mentaliteit en een opdracht benaderen als ‘ one of the many’ ben ik allergisch voor. Werken met mensen die geen oprechte passie hebben voor wat ze doen, is niet aan mij besteed. je doet het goed, of je doet het niet.

Naast ondernemer ben ik vooral vader van mijn twee zoons. Want mijn werk is mijn passie, mijn kinderen mijn leven. 

EEN CREATIEF KIND

JONG GELEERD, IS OUD GEDAAN.

Ik heb wel eens horen zeggen dat als je wilt weten waar je goed in bent en waar je talenten liggen, dat je dan moet kijken wat je het liefste deed als kind. In mijn geval klopt deze theorie wel. Wat ik vandaag de dag doe, kent zijn oorsprong in mijn jeugd. Ik was al op jonge leeftijd geïnteresseerd in audio en video. Ik maakte zelf filmpjes met de DV camcorder en complete radioprogramma’s werden opgenomen op mijn ‘ My First Sony’. Op school tekende ik graag en ik was daar ook best goed in. Daarnaast waren de vrijdagmiddag voorstellingen op school hét moment waarop ik mij publiekelijk creatief kon uiten met playback acts en toneelstukjes. Mijn fantasie en inlevingsvermogen hebben mij altijd ver gebracht.

Na de middelbare school heb ik Grafische vormgeving en Audiovisuele vormgeving gestudeerd. In combinatie met mijn natuurlijke interesse in audio en videotechniek, en mijn eindeloze fantasie, gaf mij dat de basis waar ik vandaag de dag nog altijd dankbaar op kan teren.

Roads? Where we’re going we don’t need … roads.
Doc. Emmet L. Brown – Back To The Future

EEN ALLROUND MEDIA MAKER

EN PERFORMER

Ik wordt vaak gevraagd voor mijn brede (technische) kennis, tomeloze fantasie, creativiteit, perfectionisme, doorzettingsvermogen en afspraak-is-afspraak mentaliteit. Voor producties vóór en achter de camera of microfoon.

Veel videobedrijven en freelancers zijn in dit werk beland doordat ze een marketing opleiding hebben gedaan of omdat video ‘hot and happening’ is. De producties worden gedraaid met de allerduurste camera’s en voor elk onderdeel worden aparte freelancers ingehuurd. Als klant ben je vervolgens veel geld kwijt en heb je ene productie die je buurman ook heeft laten maken.

Ik heb ook bij dergelijke ‘videofabrieken’ gewerkt. Voor de grote massa werkt zoiets prima. Maar ik ben niet voor niets voor mezelf begonnen. Ik wil mensen een alternatief bieden. Audio en video met een authentiek verhaal, een ziel. Audiovisuele producties is … wie ik ben, mijn opleiding en waar ik mezelf in al die jaren in heb ontwikkeld. Ik zou zeggen, profiteer er van!

ALEXANDER MAAKT. – De Baronie 103 – 2904XC – Capelle aan den Ijssel NL – KvK 62612271